Jouw huid, jouw visitekaartje

Jouw huid, jouw visite kaartje

JOUW HUID, JOUW VISITEKAARTJE

Vraag willekeurig een aantal mensen op straat wat hun huid voor hen betekent en ze zullen zonder uitzondering antwoorden dat ze hun huid heel belangrijk vinden. Een mooie huid betekent voor de één  schoonheid en seks-appeal, voor de ander meer kans op persoonlijk en zakelijk succes. Één ding is duidelijk: iedereen wil graag een mooie gave huid. Het is immers vaak het eerste waarop u wordt beoordeeld. Jouw huid is jouw visitekaartje.
Toch is onze huid vaak het meest onderschatte deel van ons lichaam. De meeste mensen vinden dat hun huid eigenlijk iets heel vanzelfsprekends is. Ze vergeten dat het ons grootste orgaan is en ook één van de belangrijkste organen.
De huid is uniek en onvervangbaar!

 

FEITEN & CIJFERS

De huid:

 • Is met een gemiddeld oppervlakte van 2 m2 ons grootste orgaan
 • Weegt ongeveer 9 kilogram
 • Beschermt ons tegen verwondingen en infecties
 • Vernieuwt zichzelf voortdurend en kan zich bij verwondingen of beschadigingen snel zelf herstellen
 • Stoot per minuut gemiddeld 30.000 dode cellen af
 • Regelt onze lichaamstemperatuur
 • Is op de meeste plaatsen nog geen 6 mm dik
 • Maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan wat nodig is voor o.a. gezonde botten
 • Laat ons aanrakingen, warmte, kou en pijn voelen
 • Vormt de barrière tussen ons innerlijk en ons uiterlijk
 • Is een opnameorgaan, dus ook van giftige stoffen

Bron: hannah Geef je huid een kans


Kortom, een multifunctionele duizendpoot!

In mijn instituut zie ik regelmatig dat mensen hun huid lang verwaarloosd hebben, jarenlang cosmetica gebruikt hebben die niet of nauwelijks effect hebben gehad of gekozen hebben voor agressieve behandelingen die de natuurlijke huidbarrière beschadigd hebben. Ze komen pas in actie zodra er zich problemen voordoen: sterke rimpelvorming, irritaties, pigmentvlekken of andere veranderingen. Dat is jammer! In zo'n situatie moeten we eerst de achterstand herstellen voordat we de huid weer kunnen opbouwen. Zo'n verbouwing neemt altijd tijd in beslag.
Beter om dus tijdig met een goede verzorging van de huid te beginnen. Belangrijk is dat je de huid gaat begrijpen. Pas als je begrijpt hoe jouw huid is opgebouwd en hoe hij functioneert weet je hoe je hem moet behandelen.

6 HANDIGE TIPS VOOR EEN STRALENDE HUID

 1. Huidscan
  Van buitenaf zie je niet goed wat jouw huid precies nodig heeft. Pas na een goede scan, uitgevoerd door een speciaal opgeleide huidexpert, kun je de juiste verzorging kiezen. De scan kijkt in de diepere lagen van de huid, waardoor je de conditie van het bindweefsel, de verhoorning, de doorbloeding van de huid en het vocht- en vetgehalte kunt analyseren. De scan werkt bovendien preventief. Zonneschade, pigmentatie en onrustige moedervlekken zijn al te ontdekken voor ze met het blote oog zichtbaar zijn. Op dat moment is de schade meestal nog goed te herstellen.

 2. Weet wat je koopt
  Laat je voor het gebruiken van een crème adviseren door een huidexpert die precies weet wat er in het product zit. Meer dan de helft van alle verzorgingsmiddelen bevat huidonvriendelijke vetten of schadelijke chemische stoffen. Ga er niet bij voorbaat van uit dat het potje van 100 euro wel goed moet zijn. Een goedkoop product is soms beter voor je dan een duur merk. Luister verder vooral naar jouw huid. Als een crème na twee weken nog niet goed aanvoelt, ga je deze later ook niet lekker vinden.
     
  3. Blijf je merk trouw
  Gebruik niet meer dan twee merken verzorgingsproducten door elkaar. Negentig procent van alle overgevoeligheidsreacties komt voort uit gerommel met verschillende lijnen. Elk merk bevat andere conserverings-, vul- en smeermiddelen. Te veel door elkaar zorgt voor huidproblemen. Je kunt beter je hele leven hetzelfde gebruiken dan wat elke maand in de aanbieding is.

  4. Serum
  Alleen een dag- en nachtcrème is niet genoeg voor een gezonde huid. Reinig je gezicht dagelijks zodat je huid de crème beter kan opnemen. Gebruik daarna altijd een tonic die exfoliërend werkt. Dit stimuleert de celvernieuwing. Breng ’s ochtends en ‘s avonds voor de dag- en nachtcrème eerst een serum aan. Een serum is een soort vloeibare crème die diep in de huid wordt opgenomen. Gebruik vanaf je dertigste ook een aparte oogcrème. Bij de ogen is de huid vijf tot tien keer zo dun als de huid in de rest van het gezicht.

  5. Make-up
  De huid wil ademen, wees daarom voorzichtig met make-up. Accentueer wat mooi is, in plaats van te camoufleren wat minder mooi is. Een gezonde, goed verzorgde huid heeft nauwelijks make-up nodig. Leg het accent op de ogen en lippen en gebruik eventueel een beetje blush.

  6. Gezond eet- en leefpatroon
  Te veel zon, roken en stress zijn de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Maar ook suiker is een grote boosdoener. Suiker beschadigt het collageen, (daar is ie weer..) een eiwit verantwoordelijk voor de stevigheid en het volume van de huid. Een gezond eet- en leefpatroon is essentieel voor een mooie huid. Weet wat je eet. Zorg dat je genoeg vitamine C en essentiële vetten binnenkrijgt en slaap voldoende. Mis vooral ook jouw schoonheidsslaapje niet. Tussen 11 uur ‘s avonds en 3 uur ‘s nachts herstelt de huid het best.

 

   

  Kies jij vandaag ook voor een mooie huid?
  Vraag advies aan één van onze huidexperts.

  Vorig artikel Volgende artikel

  Laat een reactie achter

  Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd alvorens zij worden gepubliceerd