Huidproblemen

“Take care of your skin”

Huidproblemen

De huid is een indrukwekkend orgaan en heeft in eerste instantie vooral de taak om ons te beschermen. Zo beschermt ze je tegen vochtverlies van het lichaam en indringers van buiten zoals schadelijke stoffen, bacteriën en virussen. Wanneer de balans in de huid verstoord raakt kan dit leiden tot vervelende huidaandoeningen en huidproblemen.

Oorzaken van huidproblemen

Huidproblemen zijn erg vervelend en kunnen je heel onzeker maken. Vaak is de oorzaak niet altijd makkelijk te achterhalen en is het vaak een combinatie van factoren. Ik zie vaak dat klanten al heel veel verschillende wondercrèmes geprobeerd hebben zonder enig resultaat voordat ze de stap naar ons instituut maken. De meest voorkomende huidproblemen zijn acné, droge en gevoelige huid. Maar ook serieuzere huidproblemen zoals eczeem, irritatie, allergie, rosacea en couperose komen wij vaak tegen.

Visie

Om huidproblemen effectief te behandelen ga ik altijd uit van het zelfherstellend vermogen van de huid. Om dit te bereiken moet de huid maximaal ondersteunt worden. Simpel gezegd moet een huid aan 5 voorwaarden voldoen.

5 Voorwaarden

Goed vochtgehalte

Goed vetgehalte

Juiste pH-waarde

Juiste dikte van de hoornlaag (niet te dik maar ook zeker niet te dun)

Goede doorbloeding

Wanneer de huid aan deze voorwaarden voldoet dan vertoont het geen problemen, is egaal, rustig en ziet er gaaf uit. We noemen dit een goede huidgezondheid. Om een huidprobleem op te lossen is het dus zaak om de huidgezondheid te herstellen. Belangrijk is dus om in kaart te brengen hoe het met deze punten bij jou is gesteld.

Onze werkwijze

Het optimaliseren van jouw huidgezondheid. Tijdens het eerste contact brengen wij bovenstaande punten bij jou in kaart. Dit zal voor iemand met acne compleet anders zijn dan bij iemand met rosacea. Het in kaart brengen van deze punten gebeurt d.m.v twee metingen.

De eerste meting is de Observ. Hiermee kijken we als het ware in de diepere lagen van de huid.

De tweede meting is met de Skin Analyzer. Hiermee meten we nauwkeuring het vocht-, en vetgehalte van de huid,de pH-waarde en de gevoeligheid.

Aan de hand van de uitslagen wordt een behandelplan op maat gemaakt en uitgebreid met jou besproken. De behandelingen in ons instituut kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een Kruidenpeeling, probiotische behandelingen, zuurstofbehandeling of lichttherapie.​ Ook geven we voedingsadviezen en indien nodig suppletie advies.

Al onze behandelingen tasten de natuurlijke beschermlaag van je huid NIET aan. Uit 30 jaar huidervaring heb ik gezien dat behandelingen die de huid extreem verdunnen of doorboren de huid op korte termijn verbeteren maar op langere termijn meer schaden dan goed doen.

Thuisbehandeling

Het is belangrijk dat jouw dagelijks skincare routine wordt afgestemd op jouw huidprobleem en aansluit op de behandeling in ons instituut. Wij stellen een huidpakket samen specifiek gericht op jouw probleem. Belangrijk is om hier serieus mee aan de slag te gaan om het optimale resultaat te bereiken.

Vergoedingen vanuit jouw zorgverzekering

Veel behandelingen voor huidproblemen worden vergoed vanuit de aanvullendeverzekering. Check hiervoor jouw polisvoorwaarden.

Contact Informatie

Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen.

  •  Vosbergerweg 39, 8181JK Heerde
  • 06-57560549 
  • info@hvhv.nl
     

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:30

Dinsdag

 09:00 – 17:30

Woensdag

09:00 – 17:30

Donderdag

09:00 – 17.30

Vrijdag

09:00 – 18:00

Zaterdag

Alleen op afspraak