IPL Behandelingen Roodheden |
Ouderdomsvlekken | Huidverjonging

“Shine bright like a diamond” 

Roodheden | Couperose | Spidernaevi

Roodheden, couperose en spidernaevi (spinnetje) worden veroorzaakt door verwijde adertjes in het gezicht. Ze zijn vaak het meest zichtbaar op de wangen en de neus. Deze aandoening komt vaak voor en is volkomen onschuldig, maar veel mensen storen zich eraan. De adertjes zijn rood gekleurd en goed zichtbaar; dat wordt vaak als ontsierend voor het gezicht ervaren. Wanneer uw huid een overgang meemaakt van koud naar warm (bijvoorbeeld zodra u vanuit de koude buitenlucht een verwarmde ruimte binnenstapt), ontstaat er een tintelend gevoel in de huid en loopt het gezicht rood aan. Het is vervelend, maar ongevaarlijk.

Vaak is couperose erfelijk bepaald. Factoren als zonlicht (zonneschade) en roken kunnen de aandoening verergeren. Het gebruik van verzorgingsproducten met een goede zonnefactor kan het ontstaan van couperose dan ook verminderen. En couperose is dus goed te behandelen!

Bloedvaatjes en algehele roodheid in het gezicht kunnen worden behandeld door middel van IPL. De algehele roodheid wordt vooral behandeld bij de huidaandoeningen rosacea en couperose. Deze techniek werkt op basis van lichtflitsen die op de huid gezet worden en kan veranderingen bewerkstelligen in de oppervlakkige structuren van de huid. Het licht van de IPL wordt geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Op basis van de warmte van de lichtstraal wordt het vaatje kort opgewarmd. Het vaatje coaguleert en de vaatwand klapt in elkaar. Vervolgens wordt het restant van het vaatje opgeruimd door het eigen lymfesysteem. Hierbij worden de oppervlakkige pigmenten ook geabsorbeerd en behandeld. Het licht van de IPL brengt geen schade aan omliggende huidstructuren. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn.

Ouderdomsvlekken

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken? Blootstelling aan zonlicht speelt een grote rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Hoe minder (goed) de huid beschermd is met een zonnefactor of hoe vaker de huid is blootgesteld aan zonlicht des te groter is de kans dat er in de loop van de jaren ouderdomsvlekken ontstaan. Hoewel we het ouderdomsvlekken noemen, hoeven deze pigmentvlekken niet pas op latere leeftijd te ontstaan. De kans dat ze op relatief jonge leeftijd ontstaan is groter wanneer de huid veel blootgesteld is aan zonlicht op een jonge leeftijd. Met name bij lichte huidtypen die gemakkelijk verbranden is de kans op het ontwikkelen hiervan groter. Terwijl we deze vorm van pigmentatie bij donkere huidtypen nauwelijks zien. Ouderdomsvlekken kunnen gemakkelijk voorkomen worden door de huid goed te beschermen met een SPF30 of hoger. De symptomen van ouderdomsvlekken Ouderdomsvlekken, die doorgaans op de handen, in het gezicht en op het decolleté of op andere vaak aan de zon blootgestelde gebieden worden aangetroffen, zijn kleine, vlakke, donkere plekjes op de huid (lichtbruin tot zwart van kleur). Ouderdomsvlekken komen vaak voor op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals de rug van de handen, het gezicht, de onderarmen, het voorhoofd en de schouders.

Verschillende soorten ouderdomsvlekken

Wij onderscheiden vier soorten ouderdomsvlekken:

✔️Lentigo solaris.
Dit zijn de meest voorkomende en meest bekende ouderdomsvlekken. Deze vlekken worden ook wel levervlekken genoemd vanwege de leverachtige kleur. Levervlekken komen voor bij 90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar. Het meest frequent zijn ze te vinden bij lichtere huidtypes (mensen met rood haar die moeizaam kunnen bruinen). Bij de donkere huid komen levervlekken slechts bij uitzondering voor.

✔️Verruca seborrhoica.
Deze ouderdomsvlekken zijn meestal wratachtig of bloemkoolvormig en kunnen soms grote afmetingen aannemen tot wel enkele centimeters in doorsnede. Ze worden ook wel ouderdomswratten genoemd. Sommige ouderdomswratten zijn echter afgeplat en licht of donkerbruin van kleur en lijken dan ook heel sterk op levervlekken of zelfs op gewone moedervlekken.

✔️Seniele angiomen.
Deze ouderdomsvlekken zijn in tegenstelling tot levervlekken en ouderdomswratten niet bruin maar rood of paars van kleur. Ze staan ook bekend als bloedblaartjes of ruby spots.

 ✔️Idopathische guttate hypomelanose.
Deze vlekken zijn bekend als witte ouderdomsvlekken. Witte ouderdomsvlekken zijn ronde vlekjes van ongeveer 3 – 8 mm op voornamelijk armen en benen en aan andere zon blootgestelde delen zoals het decolleté.

Ouderdomsvlekken behandelen

Een ouderdomsvlek zal helaas niet spontaan verdwijnen, een behandeling zal altijd noodzakelijk zijn. In veel gevallen zijn er maar één of enkele behandelingen nodig om de vlekken te reduceren. Wij behandelen de ouderdomsvlekken o.a. door middel van IPL en electrocoagulatie. (Afhankelijk van de soort vlek)

Bij IPL wordt het diffuse licht geabsorbeerd door het aanwezige pigment in de huid. De lichtflitsen verhitten het pigment sterk, waardoor het afbreekt. Vervolgens wordt het pigment door het eigen lichaam opgeruimd.

Pigmentvlekken kunnen worden behandeld door middel van Intense Pulsed Light (IPL). Deze techniek werkt op basis van lichtflitsen die op de huid gezet worden en kan veranderingen bewerkstelligen in de oppervlakkige structuren van de huid. Het licht van de IPL wordt geabsorbeerd door het aanwezige pigment in de huid. Op basis van warmte van het licht wordt het pigment sterk verhit. Hierdoor zal het pigment afbreken, waarna het wordt opgeruimd door het eigen lichaam. Het licht van de IPL brengt geen schade aan de omliggende huidstructuren. Gedurende de behandeling zal een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. Na de behandeling zal het pigment tijdelijk donkerder verkleuren. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Huidverjonging

Naarmate je ouder wordt ontstaan naast bruine of rode vlekjes ook lijntjes en rimpeltjes. Zou jij willen dat je huid egaler wordt? Tijdens een IPL huidverjongingsbehandeling behandelen we de huid door middel van warme lichtflitsen. Het licht wat in de huid komt wordt geabsorbeerd door de rode adertjes en pigmentvlekken die de huid een vlekkerig uiterlijk geven. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd door de warmte-ontwikkeling in de huid door de warme flitsen. De vlekjes zullen verminderen en fijne lijntjes zullen vervagen. Je huid zal er na deze behandeling frisser uit komen te zien.

Tijdens een gratis consult bekijken we of deze behandeling geschikt is voor jouw huid

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Voordat we beginnen reinigen we de huid en brengen we een gel aan zodat de lichtflitsen diep in de huid dringen. Afhankelijk van de behandel locatie zal de huid er roze/rood uit gaan zien en licht gaan zwellen. Deze huidreactie kan 2-4 dagen aanhouden. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid te voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandeling er nodig zijn is erg afhankelijk van de hoeveelheid lijntjes en zichtbare vlekjes. Voor het maximale resultaat zijn vaak 2-3 behandelingen nodig die met tussenpozen van 4 weken plaatsvinden. Daarnaast geven we productadvies om het maximale resultaat uit de behandelingen te halen. Onze ervaring is dat goede verzorging thuis net zo belangrijk is als de behandeling zelf.

Veel gestelde vragen

Contact Informatie

Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen.

  •  Vosbergerweg 39, 8181JK Heerde
  • 06-57560549
  • info@hvhv.nl
     

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:30

Dinsdag

 09:00 – 17:30

Woensdag

09:00 – 17:30

Donderdag

09:00 – 17:30

Vrijdag

09:00 – 18:00

Zaterdag

Alleen op afspraak