Lichtflitsontharing

“Are you ready to go hairless?” 

Wat is lichtflitsontharing?

Bij lichtflitsontharing maken we gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Het flitslicht gaat door de huid heen en wordt geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Deze absorptie verhoogt de temperatuur van het haarzakje en vernietigt op een thermische manier de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. De kenmerken van het licht (golflengte, pulsduur en voeding) tijdens het ontharen zijn zodanig afgestemd dat zij geen schade aanbrengen aan de rest van omliggende huid.

Voordelen

Het voordeel van lichtflits ontharen is dat meerdere haren tegelijk behandeld kunnen worden. Hierdoor is lichtflits ontharen een relatief kort proces en kunnen grote gebieden gemakkelijker behandeld worden. Bovendien wordt deze techniek als (relatief) pijnloos ervaren. Mensen die iets gevoeliger zijn, kunnen wel ongemakken ervaren.

Directe resultaten

Haarzakjes die tijdens lichtflits ontharen vernietigd zijn, zullen nooit meer terugkomen. Dat komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Uitzonderingen zijn de slapende haarfollikels. Deze kunnen in een later stadium van het leven actief worden en donsharen vormen. Dit effect kan echter in geen geval de definitieve ontharing tenietdoen.

Voor- en nabehandeling

Onze behandelaarster zal er alles aan doen om de lichtflitsbehandeling goed te laten verlopen. Hiervoor hebben wij echter ook uw medewerking nodig. Om tot een zo’n optimaal mogelijk eindresultaat te komen, is het van belang dat u de voor- en nazorg instructies nauwkeurig opvolgt. U ontvangt daarvan van ons een uitgebreide folder.

is een lichtflitsbehandeling veilig?

Bijna alle intensieve behandelingen geven kans op complicaties, zo ook lichtflitsbehandelingen. De volgende zaken zijn belangrijk:

De keuze van de apparatuur waarmee uw behandelaar werkt. In ons instituut werken we met de Lumenis M22 van Laservisions. Dit apparaat is een van de beste op de markt en heeft alle benodigde keurmerken.

De kennis en ervaring van de behandelaar. Wij werken al sinds 2004 met lichtflitsbehandelingen en mogen ons inmiddels expert op dit gebied noemen. Daarnaast zijn de benodigde opleidingen gevolgd en zijn wij ook aangesloten bij de ANBOS als gediplomeerd LASER/IPL specialist.

Het nauwkeurig opvolgen van de voor-en nabehandelingsadviezen is essentieel voor een goed resultaat en een vermindering van complicaties.

Veel gestelde vragen

Contact Informatie

Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen.

  •  Vosbergerweg 39, 8181JK Heerde
  • 06-57560549
  • info@hvhv.nl
     

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:30

Dinsdag

 09:00 – 17:30

Woensdag

09:00 – 17:30

Donderdag

09:00 – 17:30

Vrijdag

09:00 – 18:00

Zaterdag

Alleen op afspraak